Gasfles ontploft tijdens garagebrand in Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW - De garage van een woning langs de Moeshovenierstraat in Sint-Pieters-Leeuw liep deze nacht schade op door een brand. Niemand raakte gewond, al had dat helemaal anders kunnen aflopen.

De brand werd deze nacht rond 2u opgemerkt in een garage die aan een woning hangt. Zowel de Brusselse als de Halse brandweer kwamen ter plaatse en konden het vuur blussen zonder dat de aanpalende woning schade opliep. Enkel de buitengevel is wat zwartgeblakerd. Het snelle bluswerk kon wel niet verhinderen dat de garage helemaal uitbrandde. Gelukkig stond er geen wagen binnen. Het werd wel even heel gevaarlijk toen een gasfles ontplofte en als een vuurbol door de lucht werd gekatapulteerd. Dat gebeurde toen de brandweer al ter plaatse was. Als bij wonder raakte niemand gewond. Uit de garage werden uiteindelijk nog twee andere gasflessen gehaald.
 
De oorzaak van de brand is voorlopig onduidelijk, maar kwaad opzet is volgens de brandweer al uitgesloten. De woning kon gevrijwaard worden.

Ook Theo De Coster, de bewoner van het huis, tast voorlopig in het duister naar de oorzaak van de brand.  "Ik heb gisteren nog laswerken uitgevoerd in de garage, maar dat doe ik zo vaak", zegt hij. "Ook heb ik er frieten gebakken, maar normaal schakel ik de friteuse zeker altijd uit."
 

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?