Veel werk voor brandweer Vlaams-Brabant en Brussel

REGIO – Het onweer van deze nacht heeft voor veel pompwerk gezorgd bij de brandweer. Daar kwamen nog een zware brand en ongevallen bij.

Wateroverlast

De brandweerkorpsen van Asse en Opwijk kregen sinds 00.50 uur een 40-tal oproepen voor wateroverlast. Het ging vooral over ondergelopen straten en kelders in Wemmel en Opwijk.

Er gebeurde deze nacht ook een ongeval op de Brusselsestraat/Lenniksebaan in op de grens tussen Sint-Martens-Leenk en Vlezenbeek en op de Stationsstraat in Ternat, waar een wagen paaltjes had aangereden.. Op de Lenniksebaan knalde kort voor 1 uur een wagen op een boom. De bestuurder kon zelf uit zijn wagen kruipen en lag op de grond toen de hulpdiensten aan kwamen. De 26-jarige man uit Huizingen verkeerde in levensgevaar toen hij naar het ziekenhuis werd gevoerd.

De brandweer van Londerzeel heeft een 4 tal uur werk gehad (2.30 tot 6.30 u) met het oplossen van een grote plas water op de A12 in Meise. Het was onder meer lang zoeken naar een verstopte afvoerput.

Ook door watergladheid gebeurde er op de Blauwe Hoek in Londerzeel een verkeersongeval waarbij een vrouw licht gewond raakte.

Ook de Brusselse brandweer kreeg heel veel oproepen voor wateroverlast, vooral ondergelopen tunnels zoals de Wettunnel en de Stefanietunnel en vele kelders. Er wordt nog volop gepompt.

Carrefour Kortenberg

De brandweer van Zaventem rukte om 1.40 uur uit voor een uitslaande brand van de Carrefourwinkel op de Leuvensesteenweg in Kortenberg. Daar werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. De winkel ligt ingekapseld tussen woningen en er moest ook een appartementsgebouw ontruimd worden. Het vuur woedde in de opslagplaats waar zich ook de technische installatie bevindt. Er is ook waterschade in andere handelszaken. De brandweer is nog aan het nablussen.

Vrachtwagens

Om 6.20 uur botsten een vrachtwagen met voedingswaren achteraan in op een vrachtwagen geladen met auto’s. Dat gebeurde op de aansluiting van de E40 op de Buitenring in Zaventem. De bestuurder van de eerste vrachtwagen zat gekneld met de voet en moest door de brandweer van Zaventem bevrijd worden. Ook de andere bestuurder raakte licht gewond. Het takelen zal nog een tijd in beslag nemen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?