Nieuwe Televil straatcontainers in Halle

HALLE - De  stad Halle en de kringwinkel Televil ondertekenen een overeenkomst waarin staat dat Televil exclusief de inzamelrechten van oude kledij krijgt via straatcontainers. In de stad zullen deze maand een twintigtal nieuwe containers geplaatst worden.

Halle en Televil werken al jaren samen wat inzameling van herbruikbare goederen betreft. Zo vind je op het containerpark een hergebruikcontainer waar je gratis terecht kan met allerlei herbruikbare spullen en is er ook de kringwinkel aan de Bergensesteenweg.

Schepen Johan Servé is duidelijk: “ Halle wil nog meer inzetten op lokaal hergebruik en lokale tewerkstelling. Vandaar dat we exclusief kiezen voor de kringwinkel Televil voor de inzameling van textiel via straatcontainers.”

Binnenkort vindt de Hallenaar op een 20-tal plaatsen, naast een glasbol, ook een textielcontainer van de kringwinkel. Televil zal voor de inzameling zorgen. De containers zullen op regelmatige basis geleegd worden. Nadien zal het textiel gesorteerd worden door mensen uit de sociale - en beschutte tewerkstelling. Het herbruikbare textiel zal in de lokale kringwinkel verkocht worden aan sociaal correcte prijzen.

“Televil is heel blij met de sociale keuze van de stad Halle” zegt Luc Daelemans, directeur van de kringwinkel. “Wij stellen een 300tal mensen te werk. We kunnen de jobs van deze kwetsbare groep op de arbeidsmarkt enkel vrijwaren als we voldoende aanvoer van goederen hebben. De keuze die de stad Halle nu maakt, betekent een enorme steun. We kunnen alleen maar hopen dat andere gemeenten zich hieraan spiegelen.”

De textielcontainers worden tijdens de maand juli geplaatst. Een lijst met de locaties vind je op www.halle.be/textiel.

(Foto : Links: Luc Daelemans / Rechts: Schepen Johan Servé)

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?