'Track and trace'-systeem verraadt verkrachter

ASSE - De lokale politie van AMOW heeft een 39- jarige man opgepakt die verdacht wordt van een aanranding in Zellik en drie aanrandingen in het Waalborrepark in Asse. De man gaf al verschillende feiten toe.

De feiten speelden zich af in 2011, 2013 en 2014 en gebeurden telkens op dezelfde wijze: een man benadert de jonge slachtoffers (op het ogenblik van de feiten 15, 19 en 22 jaar) langs achteren, legt zijn hand op hun mond en tracht hen in het struikgewas te trekken. Als ze zich verzetten en beginnen te schreeuwen vlucht hij weg.
De vier slachtoffers gaven een gelijkaardige beschrijving van de man met als opvallend detail dat hij een werkbroek aanhad. Eén van de slachtoffers had even voor de aanranding een wagen van een bepaalde firma zien voorbijrijden. Bij de firma van de wagen werd vernomen dat hun wagens met een 'track and trace'-systeem zijn uitgerust. Hierdoor kon de verdachte geïdentificeerd worden.

Vorige week donderdag werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel en aangehouden op verdenking van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging. Hij geeft drie van de vier feiten toe.

Gezien de ruime tijdspanne waarin de feiten zich hebben afgespeeld, zijn er mogelijk nog andere slachtoffers die geen klacht hebben ingediend bij de politie. Zij kunnen zich nog steeds melden.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?