Lisette Bécu is 'Ridder in de Orde van het Gulden Masker'

MERCHTEM - Lisette Bécu – Van Ginderachter mocht in Merchtem het brevet van 'Ridder in de Orde van het Gulden Masker' in ontvangst mocht nemen. Deze Ridderslag gebeurde tijdens een ceremonie in de aanwezigheid van talrijke Ridders en de Hoge Raad in het August De Boeckhuis.

De titel van Ridder wordt toegekend aan personen die verdienstelijk werk hebben geleverd inzake amateurtoneel en aangezien Lisette zowel als auteur, regisseur als actrice reeds verschillende jaren puik werk verricht voor ‘t Merchtems Volkstheater, kwam zij dus wel in aanmerking.
Gedurende de plechtige inwijding, die opgeluisterd werd door trompetgeschal, brachten Benny De Ridder, voorzitter van het MVT en de cultuurraad te Merchtem, burgemeester Eddie De Block en David De Valck, schepen van cultuur, hommage aan Lisette. Rosa De Nil, het oudste MVT- lid zorgde voor een leuke act en Ella De Neve, eerste schepen, zong een prachtig Italiaans lied.

Als afsluiter kon iedereen genieten van een dansoptreden van de Okra Mobile dancing queens, nadien werd iedereen een receptie aangeboden.
 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?