Verwarmingsinstallateur verantwoordelijk voor CO-dood

ASSE - Een verwarmingsinstallateur uit Asse is schuldig bevonden aan de dood van een 36-jarige vrouw. Het slachtoffer stierf op kerstavond 2010 door een CO-vergiftiging. De 60-jarige verwarmingsinstallateur kreeg zes maand cel met uitstel en moet de nabestaanden van het slachtoffer een schadevergoeding van 390.000 euro betalen. Hij kreeg ook nog een boete van 1.100 euro.

De beklaagde had de ketel met brander in 2005 geïnstalleerd, maar van begin af aan meldde het alarmsysteem van de installatie problemen. De installateur kwam verschillende keren langs, maar de problemen bleven zich voordoen. Op 24 december 2010 werkte de ketel opnieuw niet naar behoren, met fatale gevolgen. De 36-jarige bewoonster liep een CO-vergiftiging op en overleed ter plekke. Ook daar dochter had het bewustzijn verloren, maar zij werd in kritieke toestand afgevoerd en overleefde de CO-vergiftiging.

Uit het onderzoek bleek dat het verwarmingstoestel slecht en onvolledig geïnstalleerd was. Zo was de handleiding niet gevolgd, was het materiaal niet van goede kwaliteit en was de installatie onvolledig gebeurd.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?