Zware tol op de weg : drie doden en drie gewonden

STROMBEEK-BEVER / OVERIJSE - Bij twee zware verkeersongevallen afgelopen nacht vielen drie doden. Eén van de ongevallen werd veroorzaakt door een spookrijder.

Bij een verkeersongeval op de Brusselse Buitenring ter hoogte van de aansluiting met de A12 viel één dode.
Een vrachtwagen reed er rond 3u15 deze nacht aan hoge snelheid in op een wagen. Een vrouw die achterin het voertuig zat, was gekneld en werd nog bevrijd door de brandweer maar overleefde de klap uiteindelijk niet. Twee personen die vooraan in het voertuig zaten kwamen er vanaf met lichte verwondingen. De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond.
De exacte omstandigheden van het ongeval zijn voorlopig onduidelijk.
 
Op de E411 richting Namen ter hoogte van Overijse gebeurde vanochtend een zwaar verkeersongeval veroorzaakt door een spookrijder. Er vielen twee doden en een zwaar gewonde.
Het ongeval gebeurde rond 6u. De twee bestuurders van de betrokken wagens zijn overleden, één passagier raakte zwaar gewond.
Meer details zijn er voorlopig niet.
 
Update : Meer details over beide ongevallen kregen we via parket Halle/Vilvoorde :
 

In Grimbergen (aansluiting buitenring met A12) is er een ongeval gebeurd, waarbij een vrachtwagen met Britse nummerplaat achteraan is ingereden op een SEAT monovolume, eveneens met Britse nummerplaat. De vrouwelijke passagier op de achterbank van de monovolumewagen is overleden. De chauffeur en de passagier vooraan waren beiden licht gewond.
Er werd een ademtest afgenomen van beide chauffeurs. Deze resulteerde voor beide negatief.
Er werd door het parket een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd. Het voertuig SEAT werd op vraag van de verkeersdeskundige in beslag genomen met het oog op verder onderzoek.

In Overijse (A4 richting Namen) heeft er een frontale botsing plaatsgevonden tussen een spookrijder (VW Golf) en een ander voertuig (Citroën Berlingo).
Zowel de chauffeur van het spookrijdende voertuig (geboren in 1991), als de bestuurder van het andere voertuig (geboren in 1993) zijn overleden. De vrouwelijke passagier (geboren in 1992) van de aangereden wagen is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
Een verkeersdeskundige en een wetsdokter zijn op vraag van het parket ter plaatse gekomen.

(Foto : Archief)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?