Politieagente gewond na spectaculaire botsing

SINT-PIETERS-LEEUW – Op de Brusselbaan is een politiewagen van de zone Sint-Pieters-Leeuw op een afslaande wagen en op een ander voertuig gebotst. De politie-inspectrice zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden.

De politie-inspectrice werd opgeroepen voor een dringende interventie op de Bergensesteenweg. Aan het kruispunt van de Brusselbaan en de Kasteelstraat stonden een vrachtwagen en een personenwagen te wachten achter een auto die links af wilde gaan. De politiewagen raakte dat voertuig waardoor de inspectrice de controle over het stuur verloor. De politiewagen ging over het linkse fietspad, ramde een muurtje en een geparkeerde auto om dan over de kop te gaan en weer op de weg terecht te komen.

De brandweer had een klein uur werk om de geknelde agente te bevrijden. Ze is dan overgebracht naar het Erasmusziekenhuis. De bestuurster van de aangereden wagen bleef ongedeerd. De politie van Beersel verricht de vaststellingen. Het parket laat de weg nog niet vrijgeven zolang de resultaten van de onderzoeken op de agente nog niet gekend zijn.

Update: Het lijkt allemaal heel goed mee te vallen met de verwondingen van de agente. Ze mocht uiteindelijk na de onderzoeken het ziekenhuis verlaten. Ze zal wel nog een tijdje moeten herstellen. De weg is rond 16 uur weer open gesteld.

 Audio : Gesprek met burgemeester Luc Deconinck


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?