Josse De Pauw in de kijker tijdens Hopduvelfeesten 2014

ASSE - Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 september vinden in Asse de tweejaarlijkse Hopduvelfeesten plaats. Naast de traditionele muziekprogrammatie, spektakels en de gekende stoet, plaatst het Hopduvelcomité ook nu weer een ‘Assenaar in de kijker’. Voor deze editie werd er gekozen voor een enthousiaste Josse De Pauw. In samenwerking met cc Asse werkte het Hopduvelcomité een programma uit waarbij alle facetten van de kunstenaar aan bod komen.

Josse De Pauw (Asse, 15 maart 1952) is een creatieve duizendpoot: acteur, filmregisseur, theatermaker, auteur en columnist. Josse werd geboren in Asse, woonde er in de Stationsstraat en liep als "externe" school bij de
Broeders-Missionarissen van het Heilig Hart te Walfergem. Nadien bouwde hij een bijzondere band op met Brussel. De Pauw studeerde theater aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel waar hij onder andere les kreeg van Senne Rouffaer en Leo Dewals. Het grote publiek kwam de laatste jaren in aanraking met Josse De Pauw als acteur in de televisiereeks ‘Met Man en Macht’ (burgemeester Gaston), als priester in gewetensnood in ‘De
Ronde’ en als geestige pastoor (“geen internet hier, God is mijn provider”) in de momenteel in zalen lopende ‘Flying Home’ van Dominique Deruddere. Voor de KVS kroop De Pauw onlangs ook in de huid van de succestrainer Raymond Goethals.

Ook de voorbije edities plaatste Hopduvel tal van Assenaren in de kijker waaronder Pepijn Caudron, Zjeun Van Den Broeck, Kurt Stallaert, de familie Kuijken en Kaat Tilley.

Meer informatie over het programma van de Hopduvelfeesten 2014 volgt binnenkort.

(Foto : Koen Broos)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?