Politieinspecteurs gewond bij ramkraak in Groot-Bijgaarden (Video)

GROOT-BIJGAARDEN - Bij een ramkraak op een depot in het industriepark van Groot-Bijgaarden raakten vanochtend twee politieinspecteurs gewond.

De feiten speelden zich vanochtend rond 4u30 af. Gangsters pleegden een ramkraak op een depot van een telefoniebedrijf langs de Stationstraat in het industriepark van Groot-Bijgaarden. Daarbij raakte de ingang van het depot zwaar beschadigd. Het dikke glas van de ingang vloog metersver.

Het moet uiteindelijk tot een confrontatie met de politie zijn gekomen. De daders reden vlak bij het depot met een voertuig in op de politie. Twee inspecteurs raakten daarbij gewond. De brandweer kwam later op de ochtend het wegdek, dat door de botsing en ramkraak vol brokstukken lag, reinigen.

De daders zijn spoorloos. Het is niet duidelijk of ze iets buit maakten.

Update : De daders zouden twee grote bestelwagens hebben gebruikt om hun slag te slaan. Beide voertuigen werden vanochtend getakeld. Met een van de voertuigen zouden ze zijn ingereden op de aankomende politie. Daarbij raakten de twee inspecteurs gewond. Eén van de twee werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Update via parket Halle-Vilvoorde : Om 4u vannacht heeft een ramkraak plaatsgevonden in Groot-Bijgaarden, waarbij 2 voertuigen betrokken waren. De voertuigen bleken gestolen te zijn. Uit camerabeelden blijkt dat een voertuig door de glazen ingangsdeur van een winkel The Phonehouse reed. Nadien is te zien hoe twee daders het voertuig vullen met gsm-toestellen. Opgeschrikt door het alarm met rookinstallatie nemen beide voertuigen de vlucht. Twee politieagenten van de PZ Dilbeek waren intussen ter plaatse en probeerden een vluchtend voertuig klem te rijden. Een van de voertuigen reed frontaal in op het politievoertuig, beide agenten werden gewond en zowel het politievoertuig als de beide vluchtende voertuigen waren niet meer rijvaardig. Beide verdachten nemen te voet de vlucht, zonder buit, en zijn spoorloos.

Intussen hebben beide politieagenten het ziekenhuis mogen verlaten, maar ze hebben wel een tijdelijke arbeidsongeschiktheid. De verdachten hadden mutsen over het hoofd getrokken en waren dus niet herkenbaar. Het verder onderzoek zal moeten uitwijzen of er mogelijk nog andere camera’s in de buurt de feiten hebben gefilmd. Er werden ook bloedsporen gevonden die zullen worden geanalyseerd.

Mediapartner : 2 agenten gewond geraakt bij ramkraak in Groot-Bijgaarden (deredactie.be)

Video


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?