Man, die auto van weg rijdt, krijgt werkstraf

SCHEPDAAL / LIEDEKERKE – Een bestuurder uit Liedekerke, die op 19 juli 2013 op de Ninoofsesteenweg in Schepdaal  wagen, met een gezin aan boord, van de weg reed, moet van de politierechter een werkstraf van 150 uur uitvoeren.

De man reed die avond met de bestelwagen van zijn baas een wagen aan ter hoogte van het vroegere topless restaurant. Die auto botste dan nog eens tegen een geparkeerde wagen. In het eerste voertuig liepen drie inzittenden, waaronder twee kinderen, lichte verwondingen op. De veroorzaker van het ongeval pleegde vluchtmisdrijf.

Getuigen

Getuigen konden echter voldoende elementen over de vluchtwagen noteren, zodat de politie de bestuurder kon opsporen. Enkele uren na het ongeval had de man nog steeds 1,2 promille alcohol in het bloed.

Voor de politierechter in Halle beweerde de man dat hij slechts één Orval had gedronken en dat hij niets had gevoeld van de aanrijding.  De verklaringen van de aangereden bestuurder en van een getuige waren heel bezwarend voor hem. Hij zou de wagen moedwillig hebben aangereden nadat een andere  bestuurder had getoeterd.

Herhaling

De politierechter hield er rekening mee dat de man al in september 2010 veroordeeld is voor rijden onder invloed. Hij legde hem daarom een werkstraf van 150 uur op of een vervangende celstraf van drie maanden  en een rijverbod van een half jaar. Hij moet zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen. Bovendien moet hij laten onderzoeken of hij medisch en psychisch geschikt is om met een auto te rijden. Tijdens het proces keerde zijn werkgever zich ook tegen hem. De verzekering keerde  ondertussen al 25.000 euro uit aan de slachtoffers.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?