Wolken "Undulatus asperatus" boven onze hoofden

REGIO - Van Dilay Samanli (Lennik) en Aron De Coninck (Mazenzele), Chantal Hubin (Grobbendonk), An Torfs (Lier), Filip Van de Peer (voorlopig onbekende plaats), Katrien Van den Driessche (Voorde bij Ninove), Dirk Van Troyen (Bornem), Crisalida Rodrigues uit Mechelen en Sissel Skramstad (Heerlen NL) kregen we enkele prachtige, maar misschien onheilspellende wolkenfoto’s binnen.  Asperatus undulatus,  volgens Frank Deboosere.

Mail merkwaardige foto's naar info@persinfo.org. Dat kan ook voor extreme weersomstandigheden in Pajottenland-Zennevallei en Brussel.

Undulatus asperatus 

Uit Wikipedia: “Undulatus asperatus is een wolkensoort die in 2009 door Gavin Pretor-Pinney voorgesteld werd om als aparte soort te classificeren. Als deze wolkensoort erkend wordt zal dit de eerste wolkensoort zijn sinds de cirrus intortus die in 1951 aan de Internationale Wolkenatlas van de Wereld Meteorologische Organisatie werd toegevoegd. De naam vertaalt ongeveer als "ruwe of geagiteerde golven".

“De wolken zijn het meest nauw verwant aan undulatus wolken. Hoewel ze donker en storm-achtige lijken, hebben ze de neiging te verdwijnen zonder een storm te vormen. De onheilspellende uitziende wolken komen vooral voor op de Great Plains van de Verenigde Staten, vaak tijdens de ochtend- of middaguren volgend op convectieve onweersbui-activiteit. Vanaf juni 2009 verzamelt de Royal Meteorological Society bewijsmateriaal voor het soort weerpatronen waarin undulatus asperatus wolken verschijnen, om zo te bestuderen hoe ze ontstaan ​​en te beslissen of ze te onderscheiden zijn van andere undulatus wolken”.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?