Diane Mertens is Ridder van de Orde van het Gulden Masker

GALMAARDEN – In het Baljuwhuis heeft de ‘intronisatie’  tot Ridder van de Orde van het Gulden Masker plaats gehad van  Diane Mertens, voorzitter van de toneelkring “Nieuw Tollembeeks Theater”.

Een intronisatie is een plechtigheid waarin een verdienstelijk lid van een toneelvereniging tot ridder wordt geslagen. De gelegenheid vat aan met een plechtige intrede van de Hoge Raad en de Ridders van de Orde van het Gulden Vlies. Griffier Roeland Vranken: “In oktober 2013 heeft de Hoge Raad een gunstig advies voor de aanstelling van Diane Mertens Ridder van de Orde van het Gulden Masker. “Ze zeggen dat ze van alle markten thuis is. Ze werd in 1979 secretaris van de het  opgerichte  “Nieuw Tollembeeks Theater”. Ze acteerde enkele jaren om dan regie assistente en nadien regisseur te worden. Ze volgde ook allerlei cursussen en haalde diploma’s en attesten”. Diane werd in 2007 oor regiocoördinator van Open Doek Pajottenland-Zenne.

Grootmeester  Julien De Doncker sloeg Diane tot ridder. Ze kreeg ook het halssnoer van het Ridderschap omgehangen. De nieuwe ridder mocht na de eedaflegging het gulden boek van de orde ondertekenen. 

Het Pajots Saxofoongezelschap luisterde de avond op met enkele intermezzo’s.  Er klonk ook trompetgeschal toen de orde zich terug trok.  Diane Mertens, die door het bestuur van de toneelvereniging was voorgedragen, was bijzonder blij met de ‘intronisatie’ . “In 2013 mocht ik het gouden jubileum van de Orde van het Gulden Masker mee maken in de KVS. Het was een echte openbaring. Ik beloof een goede ambassadrice te zijn voor de orde”.

Burgemeester Pierre Deneyer prees Dianne om haar inzet, moed en bescheidenheid. “Het is een geschenk voor de gemeente. Galmaarde is nu bovendien de enige Pajotse gemeente, die een ridder onder haar inwoners mag tellen”. Dianne kreeg van de gemeente ook  een attentie.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?