Dertiende tocht van Silos97 Cycling team gaat naar Venetië

LENNIK / HALLE – Op zaterdag 2 juli om 8.15 uur wordt op de Markt in Lennik het startschot gegeven voor een tocht van 1.406 km over 9 ritten en door 5 landen. Het eindpunt is Treviso, een stadje in de Noord-Italiaanse regio Veneto. Die uitdaging gaan 16 teamleden van Silos97 Cycling aan.

De fietsende vriendenclub Silos97 Cycling is ontstaan uit leerkrachten van het Heilig Hart&College in Halle. De club houdt al sinds 1991 jaarlijks een Internationale fietstocht. De wielertoeristen fietsen al naar Compostella, Assisi, Montserrat, Salamanca, Carcasonne en naar Arconate, zustergemeente van Lennik. Hun clubnaam ontleenden ze aan Santo Domingo de Silos,  gelegen op  60 kilometer van het Spaanse Burgos waar ze in 1997 naar toe reden.

De groep, die op 12 juli vertrekt, wil in 5 etappes over Sedan, Nancy en Colmar, Titisee, aankomen in Bregenz aan de Bodensee in Oostenrijk voor een welverdiende rustdag. Vier ritten later, na overnachtingen in Imst Bolzano in  Tirol en de Dolomieten, Cortina d’Ampezzo is het eindpunt Trevisio vlakbij Venetië. De busreis terug is voorzien op woensdag 23 juli.

20 teamleden

 De 16 deelnemers en hun 4 begeleiders zijn Felix De Turck (Lennik), Jean-Marie Dierckx, Patrick Faut, Marcel Monseu, Patrick Neuckermans, Erwin Lenaerts, Chris Verdoodt en Lucette Devriese (Herne), Bart Belsack, Eric Heremans, Gunter Lories, Johan Merckx en Piet Nerinck (Halle), Marc Lintermans en Pol Spinnoy (Itterbeek), Chris Bellemans (Kester), Marc De Loecker (Meise), Christophe Notaerts (Pepingen, Koen Fonteyn (Londerzeel) en Jean-Pierre Vyncke (Roeselaere).

Genieten

Voor de Silos is de jaarlijkse tocht een echt fietsfeest. Ze genieten van het landschap en de groepssfeer. De fietsers ondertekenen een tien-geboden-charter. Dat vraagt elke silos-fietser stipt en voorzichtig te zijn. Hij zorgt voor een serene sfeer in het peloton en hij respecteert het verkeersreglement.

Meer info via cyclingsilos97@gmail.com of facebook-pagina Silos97 Cycling team.

Ingezonden foto


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?