Milde straf voor cannabiskwekers

BRUSSEL – Negen mannen van Servische en Kroatische afkomst die gedurende 2 jaar in Vilvoorde, Deurne en Diest cannabis kweekten, zijn veroordeeld tot celstraffen tussen 1 jaar en 3jaar en 6 maanden. Een vrouw en een andere man zijn vrijgesproken.

De plantages werden opgestart zijn in 2010 en werden ontdekt in november 2012 na politieonderzoek waarbij gebruik gemaakt werd van telefoontaps en observaties. Bij een inval in Vilvoorde en Deurne werden in beide plantages ongeveer 150 plantjes ontdekt. In Diest vond de politie enkel afval.

Aanvankelijk eiste het parket effectieve celstraffen tussen 6 en 4 jaar voor het kopstuk en zijn twee handlangers maar de rechter oordeelde milder. Zij kregen celstraffen tussen de 18 maanden en 3jaar en 6 maanden. De andere beklaagden kregen celstraffen tussen 1 jaar en 2 jaar en 6 maanden. Ze moeten ook elk een boete betalen tussen de 6.000 en 12.000 euro. Een andere man en vrouw werd vrijgesproken.

Elektriciteitsmaatschappij Imea stelde zich burgerlijk partij, aan hen moet het kopstuk 27.498 euro schadevergoeding betalen voor het aftappen van elektriciteit.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?