Verdachte opgepakt na nieuwe brandstichting in manege

MOLLEM - Het heeft dinsdagavond opnieuw gebrand in manege 'Golden Club' in Mollem (Asse). Het is er de zoveelste verdachte brand op korte tijd. De politie heeft een man opgepakt die mogelijk aan de verschillende feiten gelinkt kan worden.
 
De brand werd dinsdagavond rond 19u30 opgemerkt op een stuk weide van de manege in het centrum van Mollem. Een caravan stond er in lichterlaaie en het vuur sloeg al snel over naar een grote kar die volgeladen lag met springbalken. Voor alle zekerheid werden snel twee paarden uit de nabijgelegen stallen gehaald.
 
De brandweerkorpsen van Asse en Opwijk kwamen ter plaatse en konden niet verhinderen dat de caravan helemaal in vlammen op ging. Ook de springbalken die op de kar lagen zijn niet meer te gebruiken.
 
Man opgepakt
 
Het is de zoveelste brandstichting op korte tijd in- en rond manege 'Golden Club'. Blijkbaar was er dinsdagochtend ook al een brandje vlak bij de caravan. Dat kon toen zelf gedoofd worden door medewerkers van de manege. Eind mei werd er 's nachts ook al eens stro in brand gestoken. Toen had de brandweer enkele uren bluswerk.
 
Snel na de brand van dinsdagavond kon de lokale politie een verdachte oppakken die aan de brandstichtingen gelinkt zou kunnen worden. Details over de man zijn er niet. Het parket Halle-Vilvoorde stelde een branddeskundige aan om de nieuwe brand te onderzoeken.
 
UPDATE
 
"In deze zaak werd inderdaad een verdachte opgepakt, het betreft een werknemer (° 1967) van de manege", aldus Gilles Blondeau. "De betrokkene wordt vandaag voor de onderzoeksrechter in Brussel geleid met het oog op zijn verdere aanhouding. Hij betwist de feiten."
 
UPDATE II
 
De verdachte blijft ook aangehouden.
 
Archief
 
Lees ook : Brandstichting in manege in Mollem (Update 2)

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?