Weer valpartij na accentuering rijbaankussen in Gaasbeek

GAASBEEK – Zware kneuzingen en verwondingen is de tol die een wielertoerist moet betalen voor een valpartij op één van de rijbaankussens in het dorp van Gaasbeek. Het beter accentueren van de blokken heeft blijkbaar niet geholpen. Sinds de aanleg van de kussens zijn er al een 15-tal fietsers gevallen.

Etienne Van Hove was donderdag met een groep wielertoeristen van het Dilbeekse Sportcafé aan het fietsen. “Ik volgde een andere fietser. Plots kwam ik op dat rijbaankussen terecht, dat ik niet gezien had. Ik maakte een tuimeling en belandde op het wegdek. Vrienden hebben me naar het ziekenhuis gebracht. Ik liep een zware hoofdwonde en talrijke andere verwondingen op over zowat het hele lichaam. Aan de beschadigde remmen van mijn fiets kan je zien dat ik met de fiets over kop ben gegaan. Volgens mij zijn de kussens te stijl”.

Van Hove begrijpt deze gevaarlijke toestand niet. “Als er hier al zo veel fietsers gevallen zijn is er duidelijk iets verkeerd met die blokken. Ik vraag me af of we iets moeten ondernemen tegen de gemeente”.

Vorige week nog liet de gemeente extra witte strepen aanbrengen voor de rijbaankussens maar dat helpt blijkbaar niets. Meerdere weggebruikers, waaronder automobilisten, zeggen ons dat de rijbaankussens lijken op rioleringsroosters en een valse vlakke indruk geven. De fietsersbond stelde dat de plaatsing niet in functie van fietsers is gebeurd. Schepen Johan Limbourg zegde enkele weken geleden dat de gemeente niet verplicht is waarschuwingsborden te plaatsen omdat de rijbaankussens in een zone 30 liggen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?