Open Dag Restaurant 't Zwartschaap met bio-buren en Sofie Dumont

Open Dag Restaurant 't Zwartschaap met bio-buren en Sofie Dumont

GOOIK - Nu zaterdag 31 mei is het Open Dag in restaurant 't Zwartschaap. Vlakbij liggen vier landbouwbedrijven en ook die kan je bezoeken. Sofie Dumont, die in 't Zwartschaap haar bakworkshops geeft, is eveneens van de partij.

Restaurant 't Zwartschaap is een vaste waarde in Gooik. Lode en Christa maakten van natuurlijke smaken hun handelsmerk en dat is ook precies wat je van deze Open Dag kunt verwachten. Zaterdag ontvangen ze bezoekers met huisbereid ijs, biosappen en  dito bieren. Televisiekok Sofie Dumont, die de keuken op sluitingsdagen gebruikt voor haar workshops, schuift mee aan.

Vijf keer bedrijvigheid in een groen hoekje

'Alleen is maar alleen', dachten ze bij 't Zwartschaap en ze overtuigden de buren om ook hun bedrijven open te zetten.

Vlakbij ligt Dubbeldoel het jonge en dynamische bio rundveebedrijf van Seppe en Hilde. Hun runderen leveren zowel melk als vlees: het dubbele doel uit de naam.  Zaterdag vertellen ze je alles over hun manier van werken. De magnifieke open stal is zeker een bezoek waard en geeft je meteen een mooi beeld van hoe je op een natuurlijke manier met koeien kan omgaan.

Geitjesweelde is bekend in de streek. Op de (boeren)markten zijn Jan en dochter Sandra een vaste waarde. Ze laten je proeven van hun geitenkazen, -ijs en mekkertaartjes. En uiteraard krijg staat ook de poort van de geitenstal open.

Achter het restaurant ligt het (nieuwe) veld waarop groenteboer Tijs van de Groentelaar zijn groentjes verbouwt. Tijs is de vaste leverancier van de voedselteams in Gooik en Halle. Vandaag laat hij je proeven van plukverse biologische groenten. Ook met al je vragen over voedselteams kun je zaterdag bij hem terecht.

In de Paddenbroekstraat heeft Duizendblad uit Ternat recent een tweede stek gevonden. Terwijl Lotte en Yo in Ternat vooral bio kruiden en eetbare bloemen telen voor restaurants, zullen de fijne groentjes voor de chef voortaan op het veld in Gooik groeien. Zaterdag vertellen ze je alles over hun aanpak. Je kan zelf eens werken met wielschoffel of grelinette en daarna genieten van een kopje heerlijke bloemen- en kruidenthee.

Info: 31 mei, 13-18u Open Dag ’t Zwartschaap, Paddenbroekstraat 9, Gooik. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?