'Vandaal' zet hek open, elf paarden lopen Bergensesteenweg op

SINT-PIETERS-LEEUW - Opvallende melding gisterenochtend bij de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw. Verschillende oproepers waarschuwden dat een tiental ontsnapte paarden voor heel wat gevaar zorgden op de drukke Bergensesteenweg.

Eenmaal de politie ter plaatse was, bleek dat de paarden de drukke weg al waren ontvlucht en rustig stonden te grazen op een speelpleintje langs de Gladiolenlaan. Het ging in totaal om maar liefst elf dieren.

Dankzij een goede samenwerking van enkele buurtbewoners met de lokale politie van Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw konden de paarden binnen de omheining van het speelpleintje gehouden worden. Dankzij identificatiechips kon de eigenaar van de paarden snel opgespoord worden. De paarden werden zonder veel problemen naar hun weide iets verderop gebracht. Daar bleek dat iemand de omheining had opengezet.

"Onze diensten wensen nogmaals te benadrukken dat dergelijke 'streken' het leven en de verkeersveiligheid echt wel in het gevaar brengen. Gelukkig zijn er nu geen ongevallen gebeurd en was er nergens schade vast te stellen. Ook vinden wij dat het belang van uw dieren te laten chippen nogmaals bewezen is", klinkt het bij de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?