Melktankwagen kantelt op Edingsesteenweg (Update)

GOOIK – De Edingsesteenweg was deze morgen enkele uren gedeeltelijk versperd nadat er een tankwagen van het zuivelbedrijf Olympia was gekanteld.

De bestuurder van de tankwagen was bezig aan een ophaalronde in het Pajottenland en reed in de richting van Edingen. Om een nog onbekende reden week de bestuurder naar rechts af. Hij probeerde nog te remmen maar kon niet beletten dat de vrachtwagen op zijn flank viel. Het voertuig schampte af op een boom en eindigde op een tiental centimeter van een gasontspanningscabine op de voortuin van het Argentakantoor. De bestuurder kon zelf uit de verhakkelde stuurhut klauteren.

Olympia stuurde een reservetankwagen om de melk over te pompen. Daarbij ging er wat melk verloren. Het was niet duidelijk hoeveel melk en in de tank zat maar de vloeistof moest overgeheveld worden om de tankwagen te kunnen takelen. De bestuurder leek ongedeerd maar werd toch uit voorzorg naar het ziekenhuis van Halle gevoerd.

Voorligger

Uit het politieonderzoek blijkt dat de bestuurder van de vrachtwagen diende te remmen voor een voorligger. Op dat ogenblik hoorde  de bestuurder iets kraken aan het voertuig. Ogenblikkelijk had hij  geen controle meer over de vrachtwagen. 

Zie ook: http://www.persinfo.org/2013/11/08/melkwagen-na-meer-dan-4-uur-getakeld

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?