Irina De Knop en Eddie De Block overtuigen je voor een stem

REGIO - Wie nog steeds twijfelt op wie te stemmen op 25 mei, kan terecht bij Persinfo. We probeerden zoveel mogelijk kandidaten uit Pajottenland en Zennevallei vast te klampen om hun visie duidelijk te maken. Jammer genoeg konden we ze niet allemaal bereiken. 

Elke dag zullen we enkele politici aan u voorstellen. De reeks zal tot en met vrijdag 23 mei lopen. 

Irina De Knop – 20e plaats Vlaams Parlement ( Lijstduwer)

Irina De Knop is 35 jaar en burgemeester van Lennik. Ze is licentiate Politieke Wetenschappen en heeft een MBA in General Management. Ze is ook Vlaams Volksvertegenwoordiger.

Gemeentefonds

‘De kleinere gemeenten krijgen het steeds moeilijker en staan voor steeds grotere uitdagingen. Maar het geld blijft bij de grotere gemeenten en steden plakken en daarom moet het gemeentefonds worden hervormd,’ zegt Irina De Knop. ‘Maar ook mobiliteit blijft een groot probleem. De ring moet worden geoptimaliseerd en er moeten degelijke stationsomgevingen komen met voldoende parkeerplaatsen .’

‘Er moet ook een oplossing komen voor het plaats tekort in onze scholen maar er moet ook meer aandacht gaan naar de opleiding, de begeleiding en de omkadering van leerkrachten. En het wonen in eigen streek moet betaalbaar blijven,’ vertelt Irina De Knop.

Wat hoopt u te bereiken?

Samen met mijn partij wil ik Vlaanderen laten vooruitgaan en wegen op het beleid. Neem nu mobiliteit. We zijn wereldkampioen in files. De ring rond Brussel breekt alle records. De Vlaamse beleidsploeg deed 5 jaar hetzelfde als vele pendelaars. Stilstaan. Aangezien ze geen duidelijke visie ontwikkelt op de mobiliteit in onze regio, heb ik zelf een plan op tafel gelegd. Met een open brief met collega-burgemeesters, met moties gesteund door verschillende gemeenteraden en met een spervuur  van parlementaire vragen dring ik aan om met spoed werk te maken van beter openbaar vervoer, een vlotte overstap en slimme weginfrastructuur in Vlaams-Brabant. Met resultaat, want verschillende opties uit mijn plan nam ze over. Maar er is nog veel werk aan de winkel, want onze Westrand heeft nood aan degelijke verbindingen, aan stationsomgevingen met overstapparkings en aansluitingen met de gewestelijke expressnet-lijnen zoals in Schepdaal. Die kar blijf ik trekken, op 25 mei kan u meehelpen duwen.

Eddie De Block – 16e opvolger Vlaams Parlement

Eddie De Block is 46 jaar en al 14 jaar burgemeester voor Open VLD. Hij is tegenstander van een nieuwe staatshervorming en wil zich volledig inzetten op het economisch beleid. ‘Ik heb al bewezen dat ik kordaat kan zijn en goed kan samenwerken,’ aldus Eddie De Block.

VERKIEZINGEN 25 MEI 2014: 

Lees ook: Katia Segers, Cedric Dujardin en Laura Jonville proberen je te overtuigen

Lees ook: Peter Beerens, Filip Moons en Olivier Lesceu willen dat je hun bolletje kleurt 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?