Burgemeesters Halle-Vilvoorde kloppen op tafel (Audio)

REGIO - De burgemeesters van het arrondissement Halle-Vilvoorde hebben vandaag een voorstelling gedaan van het eisenpakket dat ze samenstelden om de Vlaamse Rand te versterken. Het pakket met vragen, verwachtingen en verzuchtingen zal overhandigd worden aan de nieuw te vormen regering.

De burgemeesters van Halle-Vilvoorde hebben zich de voorbije maanden verenigd in een 'Burgemeestersoverleg Toekomst Halle-Vilvoorde'. In dat overleg stelden ze een eisenpakket op met een duidelijk statement om de maatschappelijke en demografische druk vanuit het Hoofdstedelijk Gewest op de Rand en Halle-Vilvoorde op een afdoende manier op te vangen en ondertussen toch ook het specifieke karakter van de regio te behouden.

Na een eerste overleg van de burgemeesters in Merchtem op 4 april kwamen de burgemeesters van Halle-Vilvoorde deze middag opnieuw bijeen op het gemeentehuis van Dilbeek. Daar schaarden ze zich eensgezind achter het eisenpakket. Daarin staat dat er meer aandacht moet gaan naar middelen om de Rand te versterken.

Audio : Gesprek met burgemeester Willy Segers (N-VA) van Dilbeek


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?