Asbestalarm door schuurbrand in Schepdaal (Update 2)

SCHEPDAAL – De hulpdiensten vragen bewoners van Dilbeek hun ramen en deuren goed dicht te houden. Dat is het gevolg van een schuurbrand tussen de Ninoofsesteenweg en de spoorweg in Schepdaal.

De brandweer werd rond 18.30 uur opgeroepen voor een schuurbrand op een wegje achter de garage Toyota in Schepdaal. De schuur, waar er onder meer hooi is opgeslagen, stond in lichterlaaie. De brandweerofficier besloot de asbestprocedure toe te passen omdat het dak van de schuur uit asbestplaten bestond. Daarom werden de omwonenden gevraagd om de deuren en ramen dicht te houden. De brandweer vorderde de civiele bescherming om het gebouw helemaal te slopen. Daarna moet het asbest ook met containers verwijderd worden.

Update: Brandweer en civiele bescherming hebben nog tot na middennacht geblust. Omstreeks 4 uur begon er weer rook op te stijgen uit het hooi en werd en nog wat opengetrokken en na geblust.

Volgens de brandweer is er nu geen gevaar meer.

Update 2:

Politie onderzoekt mogelijke brandstichting

“Eigenlijk was het geen asbestalarm maar de mensen werden preventief gevraagd om ramen en deurente sluiten. Er is ook geen rampenplan afgekondigd. Ondertussen heeft de brandweer de site vrij gegeven en een gespecialiseerde firma zal het gebouw moeten af breken”, verduidelijkt burgemeester Willy Segers.

De burgemeester vermoedt dat er brandstichting mee gemoeid kan zijn. “Het is in drie dagen tijd dat er ergens een brand of brandje is ontstaan”. De politie onderzoekt de zaak.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?