Internen Regina Caeli nemen intrek in vernieuwde kamers

DILBEEK – Het internaat Regina Caeli is helemaal gerenoveerd. Die heeft twee jaar geduurd. Nu is de directie nog op zoek naar enkele spullen om de leefruimtes in te richten.

Directrice Brigit Pille geeft ons een rondleiding door het internaat. “Vroeger werd enkel de derde verdieping gebruikt”, vertelt ze. “De vierde verdieping was al enkele jaren niet in gebruik.” Op de derde verdieping was er een gang voor de meisjes en een voor de jongens. Nu hebben zowel de jongens als meisjes elk hun eigen verdieping.

“De doucheruimte bij de jongens werd niet vernieuwd”, vult de directrice aan. “Die werd zo’n 18 jaar geleden al gerenoveerd.” De meisjes beschikken wel over een nieuwe doucheruimte.

 “We zijn nu met 60 internen en er kunnen er 69 bij ons terecht”, vertelt ze.

Gezocht

Elke verdieping heeft ook een leefruimte. Later zou er in elke leefruimte een kitchenette worden geïnstalleerd. “Nu zijn we op zoek naar spullen om de ruimtes in te richten”, aldus de directrice. “We zijn op zoek naar onder andere een biljarttafel, een kicker en lederen zetels.” Voor de meisjes werd al een sjoelbak voorzien maar die moet nog worden in elkaar gevezen.

Wie de directie wil helpen, kan bellen naar 02/ 568 18 21 of mailen naar internaat@erce.be.

Op zaterdag 10 mei is het ook de officiële opening van het vernieuwde internaat. Die zal plaatsvinden tussen 12 uur en 14 uur. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?