Provincie reikt koestersterren uit

ROOSDAAL - Basisschool Vijverbeek uit Asse , de gemeente Drogenbos, Café Courgette uit Herne en het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei  wonnen elk één van de Koestersterren.

Welk biodiversiteitsproject is een voorbeeld voor andere gemeenten, verenigingen of scholen? Tijdens de bijencarrousels werden de winnaars van de Gulden Bie en de koestersterren bekend gemaakt. Een koesterster is de ‘Oscar’ van het biodiversiteitsproject ‘koesterburen’ van de provincie Vlaams-Brabant. Speciaal voor de bij werd een extra prijs in het leven geroepen: de Gulden Bie.

 De partners van het biodiversiteitsproject ‘Je hebt meer buren dan je denkt’ konden hun acties van het afgelopen jaar indienen als voorbeeldprojecten. In Halle-Vilvoorde werden 20 projecten ingediend voor de koestersterren en 16 voor de Gulden Bie.

De vakjury selecteerde per arrondissement en per koesterstercategorie de drie beste projecten. Het publiek kon daarna online stemmen om de beste projecten van 2013 te kiezen. De winnende projecten kregen een trofee, de koesterster. Voor de Gulden Bie selecteerde de vakjury per arrondissement het beste project.

Er waren koestersterren te winnen in de categorieën communicatie, sensibilisatie en educatie, inventarisatie, terreinacties, nazorg en opvolging en scholen.

De winnaar voor de Gulden Bie in Halle-Vilvoorde is:

 ‘Omdat alle bijen bijzonder zijn’ van de Sint-Jozefsschool in Eizer

De winnaars voor de Koestersterren in Halle-Vilvoorde zijn:

-Categorie 'Communicatie, sensibilisatie en educatie':  

‘Kloostertuin wordt sociaal-ecologische tuin in Herne’ van Café Courgette

-Categorie ‘Terreinactie’:

‘Het Moeras in Drogenbos’ van de gemeente Drogenbos

-Categorie 'Nazorg en opvolging'

 ‘Duizend bomen en knotters!’ van het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei

-Categorie 'Scholen':

 ‘Natuur op school’ van de Basisschool Vijverbeek in Asse


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?