Repair Café strijkt neer in Asse

ASSE - Het 'Repair Café, een initiatief waar vrijwilligers helemaal gratis kapotte toestellen herstellen of recycleren, zal op zaterdag 17 mei voor het eerst ook neerstrijken in Asse.

Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarop mensen elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden,… aan de slag. In het Repair Café is zoveel mogelijk gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

In Asse is  iedereen op 17 mei vanaf 14u tot 17u welkom in 't Smiske. De organisatie zoekt intussen nog techniekers, naaisters, computerfreaks, fietsherstellers, mensen die graag mee organiseren. Ondertussen is de weggeefwinkel ook open. Lees : Opstart van Weggeefwinkel in Asse

Praktisch

Organisatie: Transitie Asse
Meer info: Transitie Asse, info@waaromniet.be of Reinout 0479 29 90 09
www.repaircafe.be

(Foto : Archiefbeeld van het Repair Café in Itterbeek)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?