Molenhofvissers maken jeugd warm voor de hengelsport

ROOSDAAL - De Molenhofvissers uit Roosdaal organiseren op donderdag 1 mei aan hun vijver langs de Kriebrugstraat een hengeldag voor de jeugd. Deze jeugdcursus is een broodnodig initiatief want steeds minder jongeren vissen. Om de clubkas te spijzen zal ondertussen een grote barbecue worden georganiseerd.

Tijdens de jeugdhengeldag van de Molenhofvissers staat heel wat op het programma. Het zal niet louter alleen om het hengelen zelf gaan, maar ook de voorbereiding voor je echt kan beginnen vissen zal er bijvoorbeeld uitgelegd worden welk materiaal je best gebruikt en hoe je lokvoer maakt. Verschillende monitoren staan klaar de hele dag klaar om te helpen en alle vragen van de jonge vissertjes te beantwoorden.

Al het nodige materiaal zal ter beschikking worden gesteld door leden van de club. De deelnemertjes moeten zelf wel een stoeltje meebrengen. Wie dat wil kan ter plaatse een mini hengelsportuitrusting aanschaffen. Dankzij VVHV (Vlaamse Vereniging van Hengelsport Verbonden) krijg je voor amper 10 euro een hengel, een klaargemaakt tuigje, een kilogram voeder en een emmer.   

Er is tijdens, voor en na de initiatie ook een bbq (tussen 12u en 19u) en randanimatie voorzien. Iedereen is meer dan welkom. Voor de barbecue betaal je 12,50 euro, kinderen tot tien jaar betalen 5 euro. Kinderen tot 15 jaar die ook deelnemen aan de jeugdhengeldag betalen ook maar 5 euro.

Eddy Wittenberg is voor informatie of inschrijvingen bereikbaar via 0477 852147. Meer info via www.molenhofvissers.be.

(Foto : Archiefbeeld van de vorige jeugdhengeldag van de Molenhofvissers)

Archief

Lees ook :  Roosdaalse Molenhofvissers proberen jeugd aan de haak te slaan

Lees ook : Geslaagde jeugdhengeldag van de Roosdaalse Molenhofvissers


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?