Klein Gevaarlijk Afval gedumpt aan WO I-monument

SCHEPDAAL - Rondom het WO I monument op de Markt in Schepdaal stond vanavond heel wat Klein Gevaarlijk Afval. De spullen werden er achtergelaten door ontevreden Dilbekenaren.

Eigenlijk was het de bedoeling dat er vanavond een vrachtwagen van Intercommunale Haviland klaar zou staan op het Schepdaalse Marktplein om mensen te ontvangen die er hun KGA kwamen inleveren. Maar de vrachtwagen was pas meer dan een uur na het oorspronkelijke afspraakuur ter plaatse. Tegen dan hadden al heel wat mensen hun KGA gedumpt rondom het WO I monument op het midden van het plein. Medewerkers van Haviland ruimden uiteindelijk alles op.

Karel De Ridder (Groen) schepen van milieu in Dilbeek legt uit wat er fout liep. "We zijn in Dilbeek nog niet zo lang geleden overgestapt op een nieuw ophaalsysteem. Vroeger reed een KGA vrachtwagen enkele keren per jaar door alle straten van Dilbeek. inwoners die afval kwijt wilden konden het dan inleveren. Maar dat was een duur en niet altijd even handig systeem want vele mensen waren vaak te laat en reden dan nog gauw met hun wachten achter de vrachtwagen aan."

"Via het nieuwe systeem kan je KGA op twee manieren kwijt. Ofwel bel je op voorhand en dan laten we weten wanneer we een KGA vrachtwagen langssturen. Ofwel kan je langskomen op bepaalde ruim op voorhand aangekondigde locaties. Vandaag werd er blijkbaar zowel een ophaalronde georganiseerd als een afspraakmoment. Maar de ophaalronde liep door de vele aanvragen uit waardoor de vrachtwagen van Haviland te laat was op het afspraakmoment. Het ging dus om een inschattingsfout. Uiteraard zal dit probleem grondig met Haviland besproken worden. Dit mag geen tweede keer gebeuren. "


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?