Wandelnetwerk Pajottenland zoekt meters en peters

REGIO - In juni openen Toerisme Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei en Toerisme Oost-Vlaanderen het vernieuwde, uitgebreide Wandelnetwerk Pajottenland. Om het Wandelnetwerk in uitstekende staat te houden zijn de initiatiefnemers op zoek naar meters en peters.

Het Wandelnetwerk Pajottenland zal zich dan uitstrekken over de gemeenten Lennik, Pepingen, Gooik, Herne, Galmaarden, Bever, Ninove, Geraardsbergen, Roosdaal, Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw en Halle.

Om de wandelaars op het wandelnetwerk op het juiste spoor te houden is het noodzakelijk om deze bewegwijzering op regelmatige basis te controleren. Hiervoor doet Toerisme Vlaams-Brabant  beroep op peters en meters, vrijwilligers die regelmatig controles op het wandelnetwerk uitvoeren. Op basis van de meldingen die zij maken voeren arbeiders onderhoud uit en is Toerisme Vlaams-Brabant in staat de bewegwijzering van het wandelnetwerk het hele jaar door in goede staat te houden.

"Om de controles uit de voeren, ontvangen onze peters en meters kaartmateriaal van de te controleren routes en fiches om opmerkingen te noteren. Eén keer per jaar zetten wij onze meters en peters in de bloemetjes op onze Peter- en Meterdag die doorgaat in september.", klinkt het.

Geïnteresseerden geven een seintje via: routecontrole@vlaamsbrabant.be of 016 26 77 96. De dienst routecontrole neemt dan verder contact op. Meer info via www.toerismevlaamsbrabant.be/routecontrole


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?