Preventiecampagne nu al een succes bij apothekers

VLAAMS-BRABANT – Gezondheidsboodschappen dichter bij de burger brengen via de apotheek, dat is het doel van een nieuwe preventiecampagne.

1 op 4 Vlaams-Brabantse apothekers, aangesloten bij het BAF, schreven zich in minder dan een week in. De preventiecampagne werd gelanceerd door Logo Oost-Brabant, Logo Zenneland en het Brabants Apothekers Forum (BAF).

De krachtlijnen van de Top van de Vlaamse apotheker van 24 november 2012 geven onder andere aan dat apothekers willen meewerken aan sensibiliseringscampagnes. Logo Oost-Brabant, Logo Zenneland en het BAF lanceren deze preventiecampagne om hen te ondersteunen.

Proef

Enkele apotheken namen de proef al op de som. De apothekers die deelnemen reageren positief. “Door gezondheidsthema’s gedurende een periode in hun publieksruimte in de kijker te zetten, verlaagt de drempel om hierover een gesprek aan te knopen. Zelfs moeilijkere onderwerpen zoals de mentale gezondheid komen aan bod”, vertelt Annick Hirschböck, coördinator bij Logo Oost-Brabant.

“De preventiecampagne van de Vlaams-Brabantse Logo’s lijkt een goede manier om invulling te geven aan de krachtlijnen van de Top van de Vlaamse apotheker. Om zo goed mogelijk aan de noden van de apotheker tegemoet te komen, slaan we daarom de handen in elkaar”, zegt Marie Van de Putte, manager beroepsontwikkeling bij BAF.

Gezondheidsdoelstellingen

 “Bij de apotheker kan je niet alleen terecht voor geneesmiddelen. Hij geeft advies over rookstop, informeert over gezonde voeding en herinnert je aan vaccinatiecampagnes”, aldus Hirschböck. “Met de preventiecampagne willen we hen tweemaandelijks wetenschappelijk onderbouwd preventiemateriaal aanleveren over uiteenlopende gezondheidsthema’s. De inhoud daarvan sluit aan bij de gezondheidsdoelstellingen die de Vlaamse overheid nastreeft.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?