ACHTER GESLOTEN DEUREN - Gebouwen verkommeren door onzekerheid Hopmarkt

Achter gesloten deuren bevinden zich veel verhalen. Wij openen de komende dagen enkele van deze deuren om (misschien wel) een laatste keer samen met jullie herinneringen op te halen voor ze stilaan vervagen.

ASSE – Twee jaar geleden werden enkele gebouwen op het gemeenteplein onteigend om de nieuwe ‘Hopmarkt’ te maken. Ondertussen zijn die plannen nog steeds niet uitgevoerd en staan de huizen te verwoekeren.

De kapperszaak is ondertussen al vastgetimmerd door de politie. Het huis ernaast is wel nog altijd voor iedereen bereikbaar. Hoewel de brandweer er zijn oefeningen soms in doet is het huis in erbarmelijke toestand. Krakers hebben op de bovenste verdieping brand gesticht en ook drugdealers vinden hun weg naar het verlaten gebouw. Op het moment dat we gingen fotograferen merkten we ook plots dat we toch niet zo alleen waren in het gebouw en zijn we dus maar weer vertrokken.

Nochtans had het een mooi bewaard iets kunnen zijn. De eigenaars hadden er enkele kasten laten staan. Het had drie verdiepingen en het huis telde twee badkamers. Hoewel de politie en de brandweer een poging hebben gedaan om het huis af te schermen is het uiteindelijk toch verkommerd.

ACHTER GESLOTEN DEUREN

Lees ook: ACHTER GESLOTEN DEUREN - Afbraak rusthuis Wilgenhof uitgesteld door onverwachte kosten

Lees ook: ACHTER GESLOTEN DEUREN - Café Moriau wordt muziekwinkel

Lees ook: ACHTER GESLOTEN DEUREN - Buurtwinkel Slachmuylders wordt tandartspraktijk


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?