Kunstparcours Mélange verovert Anderlecht

ANDERLECHT - Verschillende plekken in Anderlecht zullen er in het weekend van 26 en 27 april anders dan anders uitzien. Onder begeleiding van kunstenaar Paul Hendrikse mengden 16 creatieve talenten hun kunst met een bepaalde plaats. Het resultaat: het kunstenparcours Mélange.

Op 26 en 27 april vindt het kunstenparcours Mélange plaats in Anderlecht. Installaties in de Sint-Guidokerk, klankbeelden in de Muziekacademie en een ingreep in de etalage van een nachtwinkel: het zijn maar een paar van de werken die Mélange presenteert.

Kunstenaar Paul Hendrikse: ‘KUNSTWERKT en Zinnema nodigden me uit om samen met 16 geselecteerde kunstenaars na te denken over kunstzinnige ingrepen in Anderlecht. Verwarrend, verrassend: alles kon, zo lang er maar een interessante dialoog ontstond tussen een bepaalde plek en een kunstzinnige interpretatie of associatie. Sinds begin februari zijn we aan het brainstormen en bouwen aan het parcours.’

Mélange is een initiatief van open talentenhuis Zinnema en KUNSTWERKT, het aanspreekpunt voor beeldend kunstbeoefenaars. Met Mélange willende organisatoren creatief talent uit verschillende disciplines en kunst in de openbare ruimte samenbrengen. Voor de realisatie van het parcours werkten ze samen met Gemeenschapscentrum De Rinck en Centre Culturelle Escale du Nord.

De deelnemende kunstenaars zijn Caroline Danneels, Lut Michiels, Carlos Ramirez, Kristof Vanbellinghen, Cil Büscher, Mariella Claes, Corry Vandermassen, Meyke de Leeuw, Marco Van den Eede, Claude Dendauw, Natacha Dimovska, Annick Timmermans, Lut Vanautgaerden, Hilde Leroy, Lieve De Boeck en Evelyn De Ruycke.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?