WildWorks wekt het Kasteel van Gaasbeek weer tot leven

GAASBEEK – Vanaf zondag 20 april zal het Kasteel van Gaasbeek zijn herinneringen op je loslaten. Het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks weet het kasteel weer tot leven te wekken.

‘Once upon a Castle’ is opgebouwd rond drie hoofdpersonages: de graaf van Egmond, Paul Arconati en markiezin Marie Arconati Visconti. Elke kamer in het kasteel vertelt het verhaal van een van deze personen. Dat gebeurt onder andere door middel van installaties, performance, licht- en schaduwspel.

WildWorks is niet aan zijn proefstuk toe. In 2010 tot 2012 was hun ‘Enchanted Palace’ in Kensington Palace ook een groot succes.

De componist Jeroen D’hoe creëerde een nieuwe kasteelpartituur terwijl Tim Van Steenbergen de kostuums ontwierp die je overal in het kasteel kan bewonderen.

 Je kan ‘Once upon a Castle’ vanaf zondag 20 april tot en met zondag 9 november 2014 bezoeken. De toegangsprijs is 10 euro voor volwassenen, 1 euro als je jonger dan 18 jaar bent en gratis voor kinderen onder de 7 jaar. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?