Jongeren van 'De Kouter' hielden Jeugdhuis Ternat draaiende

TERNAT - De jongeren van De Kouter hielden deze namiddag het jeugdhuis van Ternat (JHT) open.

De Kouter is een Ternats buitenhuis van MPC Sint-Franciscus. Doordeweeks wordt hier een groep van 12 jongeren tot 21 jaar opgevangen. Nu het paasvakantie is, is de groep wat kleiner. Dit was voor begeleiders Carmen en Steffen een uitgelezen kans voor een speciale activiteit. Ze namen contact op met Jeugdhuis Ternat met de vraag of hun bewoners het Jeugdhuis op woensdagnamiddag mochten openhouden.

Vandaag was het zover. Tjörven, Jason, Claudia, Veronique, Juan en Kelly staken de handen uit de mouwen: zetels buiten klaarzetten, glazen afwassen, muziek uitkiezen… De ganse ploeg straalde en was klaar om de jeugd van Ternat te ontvangen. Een groep jongeren van Meuleveld, een andere leefgroep van MPC Sint-Franciscus, kwam langs. Ook enkele jongeren van de scouts en jeugdhuisbezoekers kwamen woensdagnamiddag een pintje drinken.

Voor veel bewoners van De Kouter was het de eerste keer dat ze naar het jeugdhuis (dat aan de overkant van De Kouter ligt) gingen. Tjörven en Jason waren er wel al geweest. Ze komen af en toe naar Jeugdhuis Ternat voor een toffe babbel. Iedereen was het er mee eens dat dit initiatief zeker voor herhaling vatbaar is.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?