Fried Ringoot brengt eerste dvd uit

LENNIK – De dvd van Fried Ringoot “En…? Alles Goed?” is eindelijk klaar. De dvd werd opgenomen tijdens een van zijn shows in Ternat. De shows gaan over zijn strijd tegen kanker en hoe liefde alles overwint. ‘Mensen wenen van het lachen en van verdriet. Daar doe ik het voor,’ aldus Fried.

Fried Ringoot  is bekend geworden door het maken van ‘Victor en zijn Goedgevoel Machine’ of de ‘Priet Piraat Show’. Vijf jaar geleden kwam Fried in een rollercoaster van emoties terecht. Hij kreeg kanker, overleefde kanker, kwam in een rolstoel en takelt elke dag een beetje af. ‘Maar ik ben nog steeds positief,’ zegt Fried.

Kanker

Enkele jaren geleden kreeg hij dan het idee om een show te maken om kanker bespreekbaar te maken en een plaats te geven. 2,5 geleden was de première in het Koetshuis in Roosdaal. ‘Het was direct uitverkocht! Gelukkig want we hadden de zaal voor twee dagen afgehuurd!’ zegt Fried. ‘We hadden niet verwacht dat het zo een groot succes zou zijn. Maar ik ben blij dat we zo kunnen verder doen! Ondertussen heb ik al een beetje overal gestaan.’

‘Ook voor scholen geef ik optredens. Veel mensen denken dat jongeren zich daar niet moeten mee bezighouden als er kanker in de familie is. Meestal om ze te beschermen maar ik vind het beter om het thema toch bespreekbaar te maken. Zo weten jongeren ook hoe ze moeten reageren.’

DVD

Ondertussen is ook de eerste dvd uitgekomen. ‘Ik heb veel mensen die niet konden komen kijken of die de show aan iemand wouden tonen en daarom hebben we besloten om er een dvd van te maken,’ aldus Fried.

De dvd is opgenomen tijdens een show in Ternat. Hij is te koop op de webshop van www.friedtheater.be of je kan er om gaan bij Fried thuis voor 15 euro.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?