Slimme fietsen maken Dilbeek platter.

DILBEEK - Fietsen in heuvelachtig Dilbeek is niet voor iedereen evident. “Slimme” fietsen zoals fietsen met elektro motor en lichte fietsen maken Dilbeek “platter”. De Fietsersbond houdt op zondag 4 mei een demo- en testdag e-fietsen aan het RCI Keperenberg in Itterbeek. Iedereen kan komen horen, zien en testrijden.

De fiets is het ideale vervoermiddel voor korte ritten. Maar hoe kunnen we Dilbeek platter maken? In heuvelachtig gebied maakt een lichte fiets of een e-fiets een wereld van verschil tussen genieten of zweten.

Er zullen minsstens 10 modellen klaar staan. Dat zijn E-fietsen met wiel– of middenmotor, e-MTB, e-bakfiets en e-ombouwkit. Lichte tandem, lichte vouw- & woonwerk-fietsen. Zelfs een ligfiets kan je bewonderen.

Slimme fietsen zijn alvast handig voor iedereen die files beu is, vlotter heuvels op wil, van beweging houdt, graag wind mee fietst of voor iedereen die onbezweet op het werk wil aankomen.

Domme fietsen?

Zijn er dan ook domme fietsen? “Nee absoluut niet. De fiets is het energie efficiëntste voertuig ooit uitgevonden. De technologie staat niet stil. In de loop der jaren hebben slimme aanpassingen er voor gezorgd dat de fiets comfortabeler, veiliger en nog efficiënter is. Denk maar aan moderne remsystemen, versnellingen, elektrische hulpmotor, lichte materialen, aërodynamische vormen, ... Tegenwoordig is er echt wel een fiets voor elk wat wils”, zegt Marc Van Acker van de Fietsersbond. Ondertussen ontdekten een aantal mensen uit het Dilbeek reeds de geneugten van een e-fiets waar door ze hun grenzen verlegden.

Demonstratiedag

Om slimme fietsen nog bekender te maken, pakken de Fietsersbond en Repair Café uit met een demonstratiedag. Aan het evenement doen OHMega Bikes en ZenneVelo mee met merkfietsen van Oxford, Sinus, Hercules, Kettler, Haibike, Circe, Kalkoff, Velo de Ville, Focus, Bakfiets.nl en een M5 ligfiets. Fietsersbond geeft neutrale algemene informatie.

Wie wil kan gratis een testritje maken op een slimme fiets. Voel zelf het verschil op de Keperenberg.

Tegelijk gaat ook het Repair Café door. Heb je een probleem aan je huidige fiets? Breng hem mee. Een specialist van het Repair Café zal deze graag nakijken.

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?