Haaltert wint de Stappencompetitie tegen Ninove.

NINOVE – Haaltert won de 10.000-stappencompetitie van Ninove. Al was het verschil bijzonder klein. Op het einde van de vier weken durende uitdaging, presteerde Haaltert net 2 procent beter dan Ninove.

De wisselbeker van 'meest actieve gemeente' werd door Marianne Van Den Steen van de vzw Logo Dender overhandigd aan burgemeester Veerle Baeyens uit Haaltert.

Om hun personeelsleden te motiveren meer te stappen, namen de stad Ninove en de gemeente Haaltert het tegen elkaar op. De stappen van de deelnemende personeelsleden werden gedurende vier weken bijgehouden met stappentellers en online geregistreerd. De gemeente die de grootste vooruitgang boekt in deze periode mag  zich de meest actieve gemeente noemen en kreeg de wisselbeker.

Ninove nam deel met 66 personeelsleden. Haaltert schakelde 71 medewerkers in, waaronder ook de burgemeester en enkele schepenen. Allen moesten ze proberen dagelijks de limiet van 10.000 stappen te halen. Per gemeente werd nagegaan welk personeelslid de meeste vorderingen boekte. In Haaltert was dat communicatie-ambtenaar Jan Buysse. In Ninove ging deze titel naar sportfunctionaris Annick Dekens. De wisselbeker is nu in Haaltertse handen en dat wil burgemeester Veerle Baeyens zo houden. Al is de Ninoofse schepen Tania De Jonghe bereid om de uitdaging opnieuw aan te gaan.

De Vlaamse Overheid en het Lokaal Gezondheidsoverleg willen met de campagne ’10.000 stappen’ de bevolking aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Logo Dender is het ‘Lokaal Gezondheidsoverleg’ waarin een 12-tal gemeenten van de Denderstreek afspraken maken over preventieve gezondheidszorg en deze coördineren en promoten via allerlei acties en projecten. En wat is er dan al preventiever dan actief bewegen? In ieder geval zijn de deelnemers aan deze actie ook allemaal winnaars voor hun eigen gezondheid!  

Foto's Jacky Delcour


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?