Hangjongeren viseren Groot-Bijgaardse jeugdbewegingen

GROOT-BIJGAARDEN - Het gloednieuwe terras aan de lokalen van JK Paddestoel en Chiro Windekind in Groot-Bijgaarden is voor de tweede maal op amper een week tijd gevandaliseerd. Blijkbaar zorgen de vermoedelijke daders al een tijdje voor nog meer problemen. Politie, jeugddienst en de getroffen jeugdbewegingen gaan samen zitten om de problematiek te bespreken en oplossingen te zoeken.
 
Het nagelnieuwe terras vlak naast het basketbalveldje aan het gebouw waarin JK Paddestoel en Chiro Windekind hun lokalen hebben, heeft het bijzonder hard te verduren. De werken waren nog maar net gedaan of vandalen gooiden met een zware betonblok verschillende terrastegels kapot. Enkele dagen nadat die schade werd hersteld, stelden leden van de jeugdbewegingen afgelopen weekend vast dat het terras opnieuw doelwit werd van vandalen. Opnieuw werden enkele tegels kapot gegooid.
 
Volgens Lies Vereecke, schepen van jeugd in Dilbeek, gaat het in beide gevallen heel waarschijnlijk om dezelfde daders. "Het gaat om jongeren die tot dezelfde 'bende' behoren en al een tijdje vaker in de clinch zijn gegaan met de lokale jeugdbewegingen", zegt ze. "Ze vallen de jongeren lastig en schelden hen uit. Fysiek geweld werd gelukkig nog niet gebruikt, maar om het probleem niet te laten escaleren zitten we weldra samen met de jeugddienst, de jeugdbewegingen en de lokale politie."
 
Archief
 
Lees ook : Terras nog maar pas afgewerkt en al gevandaliseerd

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?