Miserie door waterleidingswerken in Eizeringen

LENNIK – Op het kruispunt Eizeringen zijn er sinds donderdagavond een aantal rijstroken afgesloten nadat het wegdek er werd omhoog gespoten bij een ondergrondse boring van een waterbuis. In een woning op de Assesteenweg kwam de vloer van de kelder omhoog en liep er een kleverige smurrie naar binnen.

De firma Heymans is in opdracht van de Watergroep een nieuwe rioolbuis aan het boren van uit de Assesteenweg, onder het kruispunt Eizeringen.  Die buis moet een andere vervangen die er twee jaar geleden is beschadigd tijdens de aaleg van een rooilbuis.

Gisterenavond kwam plots het wegdek in het midden van het kruispunt omhoog. Daardoor zijn sindsdien enkele rijstroken afgesloten op de Ninoofsesteenweg en de Assesteenweg.

Huis

Maar de boring heeft ook gevolgen voor Pierre Seerden (81), die rechtover krantenwinkel Krokrantje woont. “In onze kelder kwam plots de betonnen vloer omhoog. Dinsdag begonnen de problemen. Er begon er een kleverige smurrie naar binnen te lopen. Die stond ongeveer 10 centimeter hoog. Bovendien is de buis van ons afvoerputje verstopt.  E boring gebeurt met een enorme kracht die alles weg duwt. De aannemer zegt dat het zijn schuld niet is”, zegt Pierre.

“We wonen hier al sinds 1957 en nooit stond er water in onze kelder. Sinds de rioleringswerken kregen we voor het eerst water in de kelder en nu dit”, zegt Pierre. De meeste spullen plaatste Pierre al op paletten maar zijn visgerief zit wel onder een vettig laagje modder. “Vorige keer was onze koelkast stuk. De verzekering betaalde niets uit wegens de franchise. Gelukkig kon een technieker het toestel herstellen voor enkele euro’s”, besluit Pierre. De mooi geschilderde kelder zit nu onder een laag modder. De aannemer stuurde een schoonmaakfirma om de kelder schoon te maken

Handel

De handelaars van Eizeringen likte vorig jaar de wonden veroorzaakt door de langdurige werken. “Nu begint alles opnieuw wat beter te lopen maar we vrezen weer inkomensverlies al ze het kruispunt weer gaan opengooien om de verzakking op 9 meter diepte te herstellen”.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?