Andersvalide man wil rechtbank aantonen dat hij kan rijden

ROOSDAAL - De Brusselse correctionele rechtbank beslist midden mei of een andersvalide man uit Roosdaal nog een kans krijgt om te bewijzen dat hij geschikt is om met een wagen te rijden. De Halse politierechtbank oordeelde dat hij niet meer achter het stuur mag zitten, maar de man ging tegen die beslissing in beroep.

De bal ging aan het rollen toen Jan Van Schepdael op 20 september 2011 een vrachtwagen raakte met zijn auto. De man pleegde vluchtmisdrijf, maar werd aangegeven door een getuige. Volgens de Halse politierechter was de man niet geschikt om met een wagen te rijden, maar hij en zijn advocaat gingen daar niet meer akkoord. “De man heeft een aangeboren handicap”, zegt meester Jolien Van Caelenberg. “Ondanks die handicap heeft hij destijds een rijbewijs gekregen. Sindsdien is zijn toestand niet veranderd, dus wij zien niet in waarom hij nu opeens ongeschikt zou zijn om te rijden.”

Volgens het openbaar ministerie is de toestand van de andersvalide man wél verslechterd, maar de aanklager gaat akkoord met de vraag van de verdediging om de man opnieuw te laten onderzoeken. “Als na die test blijkt dat mijn cliënt kan rijden, kunnen we eventueel de nodige aanpassingen doen aan zijn wagen”, aldus Van Caelenberg. De rechter spreekt zich uit op 16 mei.


 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?