Buitenspeeldag zet in op bekendheid van park Kruikenburg

TERNAT - Voor de tweede keer op rij organiseerde de gemeente Ternat haar Buitenspeeldag in Park Kruikenburg. 340 kinderen lieten vorige woensdag de televisie ongemoeid en trokken naar park Kruikenburg.

Dat er gespeeld werd in het park Kruikenburg is niet toevallig. De gemeente Ternat kiest er immers voor om in het parkgebied laagdrempelige initiatieven voor een breed publiek te laten plaatsvinden. Op die manier ontdekken meer en meer Ternattenaren de rijkdom en de mogelijkheden van het parkgebied.

Het beheersplan voor deze ‘groene long in het centrum van Ternat’ werd opgemaakt met respect voor de natuur. Zo omvat het parkgebied een grote picknickweide, een poel, een bijenhotel, wandelpaden, graasbeheer door koeien, een vleermuizenbunker en andere toffe en nog te ontdekken initiatieven. De oude bijenhal zal worden hersteld ( met verschillende bijenkasten ) en onder het waakzaam oog worden geplaatst van een heuse imker.
Binnenkort zal het wandelpad in het bos worden doorgetrokken door het volledige parkgebied. De picknickweide zal met regelmaat worden gemaaid. Er zullen zitbanken aan de zijkanten worden bijgeplaatst. Een groot infobord zal verduidelijking brengen over ons openbaar groenpark.

Het park is iedere dag toegankelijk voor publiek. Meer informatie? milieudienst@ternat.be  02 583 04 32


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?