Slechts enkele Pajotse gemeenten besparen op speelpleinwerking

PAJOTTENLAND – Volgens de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk bespaart ongeveer 40 procent van de gemeenten op speelpleinwerk. Ze zouden vooral het inschrijvingsgeld verhogen en kinderen uit andere gemeenten meer laten betalen. In onze regio valt het allemaal nog mee.

Gooik, Galmaarden, Dilbeek, Merchtem en Ternat zijn het er over eens dat ze niet zullen besparen op de speelpleinwerking. Integendeel, Dilbeek gaat net investeren om groter te worden. Gooik heeft wel de deelnameprijs verhoogd om hun monitoren meer te kunnen betalen maar hun globaal budget blijft hetzelfde.

Wijzigingen

Asse, Herne, Halle en Beersel hebben wel enkele veranderingen toegepast. Zo heeft Beersel een volledig vernieuwde speelpleinwerking met meer ruimte voor de kinderen maar ze hebben ook de prijs met 50 cent verhoogd voor Beerselse kinderen. Kinderen van buiten de gemeente moeten nog meer betalen. Er zijn nu al te veel kindjes, die willen deelnemen en er is geen plaats meer voor andere kinderen.

Ook in Sint-Pieters-Leeuw werden de opvangprijzen aangepast. Een kind gedomicilieerd in de gemeente betaalt 10 euro, een tweede en volgend kind krijgt 25 % korting. Voor kinderen die niet in de gemeente wonen, wordt de prijs verhoogd naar 15 euro per dag.

Halle bespaart op alles. Zo wordt de vergoeding voor de animatoren verlaagd maar vanaf nu wordt daar jaarlijks we een indexaanpassing op toegepast.. De dagprijs verhoogt van 4 naar 5 euro, maar nu zijn de uitstappen inbegrepen.

Afgeschaft

In Lennik was de besparingsmaatregel wel heel drastisch. Daar werd de speelpleinwerking volledig afgeschaft sinds 2014.  In Bever is er geen speelpleinwerking aanwezig.

Liedekerke, Roosdaal en Sint-Genesius-Rode konden we niet bereiken voor informatie. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?