Postbode uit Overijse gaat lopen met ecocheques

OVERIJSE – Een voormalig postbode uit Overijse zou gedurende 8 maanden post van mensen gestolen hebben. Het gaat niet alleen om brieven en postkaarten, maar ook om geld, DVD’s en ecocheques. Hij moest zich daarvoor verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Brussel.

De man werd vorig jaar in juni betrapt in Leuven omdat hij met ecocheques op 4 verschillende namen wou betalen. Na ondervraging door de politie gaf de man toe dat hij al een hele tijd de brieven mee naar huis nam. In totaal hebben 38 mensen zich burgerlijk partij gesteld. Onder hen een beëdigd vertaler tolk. “Deze man is zijn job verloren”, begint advocaat Didier Guns. “Hij moest een internationaal aanhoudingsbevel vertalen, maar heeft dit nooit ontvangen. Dit is een geval van loondiefstal want hierdoor is mijn cliënt van de lijst met tolken gezet en is hij dus zijn job kwijt.” 

Het openbaar ministerie zegt dat het vertrouwen van verschillende mensen geschaad is, maar dat de beklaagde wel oprecht spijt toont. Het houdt er ook rekening mee dat de man een opleiding volgt om opnieuw een job te hebben. Het parket eist een celstraf van 18 maanden, maar het verzet zich niet tegen een werkstraf als deze minimum 200 uur bedraagt. De vriendin van de postbode werd als medeplichtige aangeduid en voor haar eist het parket een celstraf van 8 maanden.

De uitspraak valt op 28 april. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?