De Ark van Pollare kreeg bezoek van Miss Exclusive.

NINOVE - Miss Exclusive 2014, Emily Vanhoutte, was vandaag op bezoek bij de Ark van Pollare. De organisatie van Miss Exclusive is van plan om de Ark van Pollare te steunen in hun editie van 2015.

Miss Exclusive  ging mee de dieren op de weide voederen, de varkens, de geiten, de konijnen,... ‘

Dierenopvang – Opvang weidedieren
De Ark van Pollare zorgt in de eerste plaats de opvang van weidedieren (cavia’s, pony’s, geitjes, kippen, konijnen,…) “Wij verschillen met een asiel in die zin dat wij niet per definitie aan herplaatsingen doen. Uw dier komt hier toe en zal misschien zijn/haar hele verdere leven hier blijven. Of toch een groot stuk ervan.

Wij herplaatsen enkel dieren als er een probleem is of ontstaat en we het dier niet langer zelf kunnen opvangen. Bvb een sociaal probleem tussen de dieren. Een ‘oud’ dier blijft sowieso hier en wordt niet meer herplaatst. Een dier met een ‘zwaar’ verleden blijft ook hier. Jonge, gezonde dieren kunnen herplaatst worden bij mensen waarmee we een engagement aangaan. Dit gaat van thuisbezoek vooraf tot controle-bezoekjes achteraf. Daarom herplaatsen wij liefst in de ruime regio rond Ninove. Heel actief gaan we niet op zoek naar herplaats-adressen. Zoiets ontstaat eerder spontaan. Door mensen te leren kennen, door mensen die zich engageren, door een ‘klik’ die er is…. Alleszins, wat er ook is: ons euthanasiebeleid is nul. Zonder discussie”.

Gezinsvakantie

Het organiseren van een gratis gezinsvakantie in onze buurt voor een gezin/persoon dat anders, door eender welke omstandigheden, op geen andere manier op vakantie zou kunnen gaan.
Deze vakantie gaat door in juli of augustus, in samenspraak met het gezin / de persoon. (Vakantie houdt in: slaapgelegenheid, sanitair, maaltijden, uitstapjes, momenten in de ark,…)
Iedereen kan een gezin/persoon dat hiervoor in aanmerking komt kandidaat stellen vanaf 1 januari tot 31 mei, uitsluitend via mail.


Wie graag een bezoek brengt: 115 Pollarebaan, 9401 Ninove Pollare, Informatie: http://www.opvang-weidedieren.be  . Langs komen kan alleen na afspraak.

Foto's Jacky delcour

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?