Wijk Witte Roos krijgt geen woonwagenpark

SINT-PIETERS-LEEUW - Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde een infoavond voor haar inwoners. De bedoeling was om ze te informeren over verschillende dossiers.

Er zal geen woonwagenpark komen in de wijk Witte Roos. Burgemeester Luc Deconinck (N-VA): "Na overleg tussen de verschillende instanties kunnen we aan de inwoners melden dat een principieel akkoord is bereikt om geen woonwagens meer te voorzien in de wijk Witte Roos, op voorwaarde dat hetzelfde gebied voorbehouden wordt voor een beperkt aantal kleine sociale woningen."

Het plan van de provincie kreeg in 2012 nochtans een positief advies van het gemeentebestuur. Dat om een woonwagenpark aan te leggen aan de Bergensesteenweg 777. In 2013 werd er een alternatief voorstel goedgekeurd. Woonwagens worden niet in de wijk toegelaten maar wel op de Pepingensesteenweg 250 of Bergensesteenweg 700/700b. Het alternatief plan wordt uitgewerkt en de gemeente zal het verder onderzoeken door de opmaak van een nieuw gemeentelijk RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan) dat in 2016 klaar zal zijn.

Twee van de zeven aangevraagde windmolens, door drie verschillende exploitanten, zijn definitief vergund. Twee andere werden geweigerd. Interbeton verhoogt  en dicht binnenkort een geluidswerende berm. Amacro zal binnenkort een andere geluidswerende maatregel uittesten.

Schepen voor Waterbeheer Jos Speeckaert (CD&V) zegt dat de hydronautstudie voor de hele gemeente eind 2014 af zal zijn. De Bergensesteenweg tussen de Europalaan en Alsembergsesteenweg blijft 2 x 2 rijvakken. In november werd de autosluis definitief aangelegd. Die moet verhinderen dat vrachtwagens het terrein verlaten via de Tobie Swalusstraat in plaats van via de Alsembergsesteenweg. Dat is een succes.

Tegen het einde van het kalenderjaar komt er nog een opvolgingsbijeenkomst. Dat gaf burgemeester Luc Deconinck aan.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?