Meer armslag voor vzw De Rand

DILBEEK- In de commissie Vlaamse Rand van het Vlaams Parlement werd gisteren een voorstel van decreet goedgekeurd. De hoofdindiener is Willy Segers (N-VA), burgemeester van Dilbeek en Vlaams parlementslid. Hiermee wordt de vzw ‘de Rand’ omgevormd tot een EVA (extern verzelfstandigd agentschap).

Daardoor kan de vzw nu zelf een lokaal jeugd-, cultuur- of sportbeleid uitbouwen in faciliteitengemeenten die weigeren in te schrijven op de bestaande Vlaamse subsidieregelingen.

Willy Segers is tevreden. “Al te vaak weigeren de overwegend Franstalige gemeentebesturen van de faciliteitengemeenten lokale Nederlandstalige initiatieven te steunen. Met dit decreet geven we vzw de Rand de noodzakelijke rechtsbasis om hun bevoegdheden uit te breiden. De vzw de Rand levert al jaren uitstekend werk. Ze vormt dan ook de ideale partner om samen te werken met de betrokken lokale Nederlandstalige actoren”, zegt Segers.

De Vlaamse regering maakte eerder al 486.000 euro aan extra middelen vrij die de vzw kan investeren in de Nederlandstalige bibliotheken in Kraainem en Drogenbos.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?