Nieuw oefenterrein voor speur- en reddingshonden

SINT-PIETERS-LEEUW - Het opleidings- en trainingsterrein voor diensthonden achter het sportcomplex Braillard in Ruisbroek is officieel geopend. Na een speech van de burgemeester en de korpschef van de politie van Sint-Pieters-Leeuw vond er een demonstratie plaats van de verschillende trainingstoestellen en -technieken.  

Om 16 uur vandaag verklaarde de burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw Luc Deconinck (N-VA) het nieuwe diensthondenterrein plechtig geopend. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw stelt dit terrein ter beschikking van de brandweer, politiemensen, leden van de civiele veiligheid, militairen en mensen van Securail (de veiligheidsdienst van de spoorwegen).  “We hebben gemerkt dat er, vooral hier in Vlaams-Brabant, een tekort is en aan locaties waar diensthonden getraind kunnen worden”, aldus Kris Hemmerijckx van brandweer Lennik. Het terrein is uitgerust met verschillende behendigheidstoestellen en andere benodigde infrastructuur voor de opleiding en training van diensthonden. Hoewel het vroeger in gebruik van een privé-hondenschool was, heeft de vzw het met eigen financiële middelen en enkele sponsors omgetoverd tot een heus diensthondenterrein.

“Toen ik hoorde dat een nieuwe vzw voor diensthonden geïnteresseerd was in het terrein was ik onmiddellijk enthousiast. Diensthonden zijn zeer belangrijk en kunnen levensreddend zijn. Daarnaast zal de aanwezigheid van politie en brandweer de sociale controle op deze omgeving verhogen. Voor de buurt en de gebruikers van het sportcentrum is dat zeer goed”, vertelde de Leeuwse burgemeester in zijn speech. Hemmerijckx verduidelijkt wel nog: “Het is niet de bedoeling dat burgers hier komen met hun honden, het is echt alleen voor diensthonden.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?