Ontvoeringspoging uit Dilbeekse creche blijkt misverstand

DILBEEK - De FGP van Asse voerde een onderzoek naar de melding van Kind & Gezin dat twee mannen, die zich voordeden als Electrabel-medewerkers, zouden geprobeerd hebben een kind te ontvoeren uit een Dilbeeks kinderdagverblijf. Na verder onderzoek is gebleken dat het om een misverstand ging. Dat laat het Brussels parket weten.

Het was Kind&Gezin dat vorige maand aan de alarmbel trok. De organisatie stuurde kinderdagverblijven in de regio Brussel en Dilbeek een brief waarin stond zeer oplettend te zijn voor personen die zich voordoen als medewerkers van Electrabel maar schijnbaar heel andere plannen hadden. De lokale politie van Dilbeek liet al gauw weten de zaak grondig te onderzoeken.

FGP Asse nam het dossier over en verder onderzoek wees uit dat het om een misverstand ging. "Twee personen deden deur aan deur verkoop in opdracht van Electrabel. Deze medewerkers maakten zich dan ook kenbaar als Electrabel medewerkers en droegen de voorziene kledij met desbetreffend logo op. De uitbaatster van het kinderdagverblijf heeft gemeld dat beide personen zich bij haar aangeboden hebben doch geen poging ondernomen hebben om een kindje mee te nemen. De twee personen die zich aangeboden hadden bij het kinderdagverblijf in Dilbeek konden geïdentificeerd worden.", laat het parket in een bericht weten.

Archief

Lees ook : Politie Dilbeek onderzoekt ontvoeringspoging uit crèche

Lees ook : Kind&Gezin roept op alert te zijn na mogelijke poging tot ontvoering


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?