Provincie zoekt strafste vrijwilliger (video)

TOLLEMBEEK - Met ‘Gezocht: de strafste vrijwilliger’ roept de provincie Vlaams-Brabant organisaties op om hun grote en kleine, maar vooral passionele en geëngageerde, verhalen te delen.

“Vrijwilligerswerk is in onze samenleving onbetaalbaar en van onschatbaar belang”, zegt provinciaal gedeputeerde Monique Swinnen. “Mensen die zich belangeloos inzetten, dat mag gerust straf genoemd worden. Wij gaan zulke straffe mensen steunen. Met de nieuwe campagne willen we organisaties helpen om hun ‘onzichtbare’ vrijwilligers in de bloemetjes te zetten. De 10 strafste vrijwilligersverhalen krijgen elk 300 euro.” De provincie is op zoek naar een waargebeurd verhaal over één of meerdere vrijwilligers.

MMC Galmaarden

Bij de Minder Mobielen Centrale (MMC) van het OCMW van Galmaarden hebben ze een aantal straffe vrijwilligers. Het OCMW won vorig jaar de provinciale campagne met hun slogan ‘Met onze vrijwilligers van de MMC rijdt iedereen graag mee!’.

Daarom werd het startsein van de nieuwe provinciale vrijwilligerscampagne in Tollembeek gegeven. Angelique, een cliënte van Zonnelied, Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn en burgemeester Pierre Deneyer werden in een opvallende auto van de MMC vervoerd van een eetfestijn in het Gemeentelijk Ontmoetingscentrum Willem Tell naar Zonnelied.

7 op 7

Marc Deteye, OCMW-voorzitter van Galmaarden, vertelt over de deelname van MMC aan de provinciale campagne. “Onze MMC werd in 1998 opgericht en we kunnen rekenen op 6 vrijwilligers die zich 7 dagen op 7 inzetten. In 2013 reden de vrijwilligers 5.692 km in 1699 ritten. De 129 aangesloten leden betalen jaarlijks 10 euro en voor elke kilometer 33 eurocent. Onze vrijwilligers zijn een essentiële schakel in de MMC. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?