Kleinere Puur Natuur wordt satelliet van gemeenteschool Den Top

OUDENAKEN- ST-LAUREINS-BERCHEM – Het Leeuwse schepencollege heeft besloten om de dorpsschool Puur natuur niet te laten uitgroeien tot een school voor 110 leerlingen. Het wordt bovendien een satellietschool van Den Top. Gisteren organiseerde het gemeentebestuur en eerste infoavond voor de inwoners in reeks van 4 infomomenten.

Eerste schepen Jos Speeckaert (CD&V): "CD&V organiseerde enkele weken geleden een dialoogmoment "Oog in oog" in de wijken Oudenaken & Sint-Laureins-Berchem. We merkten toen heel wat verzet en reserves tegenover de verhuisplannen van de school Puur Natuur, die het gemeentebestuur deze legislatuur plant. We zijn dan ook niet bij de pakken blijven zitten en samen met onze coalitiepartner hebben we reeds enkele belangrijke aanpassingen aan het project doorgevoerd.”

“Zo kunnen we nu reeds een school van 110 leerlingen in de Molenborre uitsluiten, dit zou de draagkracht van een klein dorp zoals Sint-Laureins-Berchem overstijgen. Dit behoort dus niet langer tot de mogelijkheden. Bovendien zal de school Puur Natuur voortaan een satellietschool worden en gelinkt worden aan de gemeentelijke school Den Top. En dus niet langer aan de gemeentelijke basisschool De Wegwijzer uit Ruisbroek. Geografisch gezien leunt Den Top dichter aan bij de dorpen Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem, we kiezen hier dus voor een meer logische voor de hand liggende keuze. Dit zullen we zo snel mogelijk naar de gemeenteraad brengen, zodat we hier de mensen snel zekerheid kunnen over verschaffen. Tenslotte zal ook het mobiliteitsverhaal sterk meegenomen worden in het vervolgtraject over de toekomst van de school Puur Natuur. We gaan verder onderzoeken wat mogelijk en wenselijk is, en dit in samenspraak met onze inwoners, aldus eerste schepen (CD&V) Jos Speeckaert."

 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?